Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Cobra college over innovatie

Nieuws

Innovatie. Een woord dat we allemaal kennen, maar met zoveel verschillende betekenissen. Hoe zorg je er nu voor dat innovatie niet alleen blijft bij mooie ideeën, maar ook echt waarde toevoegt voor de gebruiker?

Tijdens de kennissessie kregen we daar een diepgaand antwoord op. Michiel Groenewegen nam ons mee in de innovatieve wereld van Unica. Hij gaf ons een kijkje in het Unica Innovation Center, waar ze continu bezig zijn met vernieuwen en liet zien hoe ze innovatie stevig hebben verankerd binnen de organisatie. Niet alleen door technologie, maar vooral door een cultuur te creëren waarin nieuwe ideeën kunnen groeien en experimenteren wordt aangemoedigd. Dit maakt innovatie een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering, in plaats van iets dat ‘erbij’ komt.

Na een korte pauze en een gezonde maaltijd, was het onze beurt om de theorie in praktijk te brengen. Tijdens een interactieve business game gingen we aan de slag als ware detectives. Elk team kreeg de opdracht om een probleem van een fictieve klant te achterhalen. Daarbij mochten we telkens maar drie vragen stellen. In een race tegen de klok werkten we samen om de oplossing te vinden. En dat was niet altijd gemakkelijk. De winnaars gingen er met flinke zakken pepernoten vandoor (die natuurlijk wel gedeeld gaan worden… toch?).

Wat hebben we geleerd?
Innovatie blijkt een breed begrip te zijn. Het kan variëren van het verbeteren van bestaande processen tot het ontwikkelen van volledig nieuwe oplossingen voor uitdagingen. Een belangrijk inzicht dat we meenamen uit het college, is dat succesvolle innovatie begint met het goed begrijpen wat het probleem is (en dat is niet alleen technologie gedreven!). Pas wanneer je weet welk probleem je oplost en voor wie, kun je echt impact maken. Innovatie vraagt dus niet alleen om creativiteit, maar ook om empathie en samenwerking.

Communicatieadviseur & Community manager

Telefoon 0882627221

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?