Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Hoe scoort jouw gemeente op de Landelijke Bomennorm?

Nieuws

Ben je betrokken bij groenbeheer, ruimtelijke ordening of in het sociaal domein binnen jouw gemeente? Het Norminstituut Bomen heeft de nieuwe Landelijke Bomennorm: 2,2 m³ boomkroonvolume per m² landoppervlak recent gepresenteerd. Deze norm sluit naadloos aan bij de 3+30+300-regel en geeft een helder en meetbaar doel voor een groenere en gezondere leefomgeving.

Heeft jouw gemeente inzicht in het aantal bomen? Of in het boomkroonoppervlak? Nou, wij gaan next level! Wij hebben namelijk het boomkroonvolume van álle bomen in Nederland bepaald, ook in jouw gemeente! In onze open online viewer krijg je direct inzicht in het actuele boomkroonvolume tot op wijkniveau! Daaruit volgt de opgave, de hoeveelheid boomkroonvolume die nodig is om de landelijke bomennorm te halen. Ook op hoger detail (buurt en pandniveau) hebben we de data beschikbaar.

Ter introductie krijg je bij aankoop tot en met augustus 2024 één jaar lang toegang tot onze online Kaartviewer inclusief de dataset met kengetallen per buurt en per pand.

Deze informatie is essentieel voor onder andere beleidsmakers, klimaatdeskundigen en gebiedsontwikkelaars. Een groter boomkroonvolume betekent meer ecosysteemdiensten en een gezondere leefomgeving. Gebruik onze data om strategisch te vergroenen, bestaande bomen te behouden en het groen in nieuwe projecten slim te plannen.

Klik hier om het actuele boomkroonvolume in jouw gemeente en wijk in onze online viewer te bekijken.

Adviseur GIS & Ecosysteemdiensten

Telefoon 0882627234

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?