Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Supercomputers en de vergroeningsopgave

Nieuws

Op 20 en 21 augustus 2024 hebben we samen met Esri Nederland en Tygron tijdens een intensieve ontwikkelsprint een belangrijke stap gezet in het voorspellen van de impact van vergroening op onder andere wateroverlast, hittestress, luchtkwaliteit, gezondheid en betaalbaarheid.

We hebben laten zien dat we met deze bundeling van superkrachten in staat zijn om uitgebreide analyses van de leefomgeving razendsnel uit te voeren. We gebruiken High Performance Computing waarmee we enorme hoeveelheden data supersnel integreren, analyseren en visualiseren. Daarvoor hebben we data en applicaties naadloos verbonden dankzij het gebruik van open standaarden, een open API en de expertise van de ontwikkelaars van Cobra groeninzicht, Esri Nederland en Tygron.

Cobra’s expertise en data over bomen en groeiscenario’s per boomsoort in relatie tot hun standplaats, worden nu gecombineerd met de krachtige supercomputer van het Tygron Platform en gepresenteerd in ArcGIS-online. Je hoeft dus géén uitgebreide IT-kennis te hebben om de effecten van ruimtelijke ingrepen door te rekenen.

We hebben een demo ontwikkeld die het mogelijk maakt om eenvoudig scenario’s voor het kappen, planten en laten groeien van bomen door te rekenen. Met één druk op de knop bereken je de effecten op temperatuur, schaduw en andere belangrijke factoren, voor het heden en de nabije en verre toekomst.

Meer weten? Neem dan contact op met Joost Verhagen.

Directeur / Senior adviseur Bomen, Natuur en Ecologie

Telefoon 0882627222

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?