Gezondheid

Groen is gezond voor mens en dier

Bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit, minder hitte en minder direct zonlicht. En ons brein houdt van de rust en pracht van het groen in onze leefomgeving.

We willen verder vergroenen met een toekomstbestendig en vitaal bomenbestand. Ons doel is om gebieden ecologisch met elkaar te verbinden en de toekomstverwachting van bestaande bomen in de stad te verhogen. Een grote opgave! Maar met de inzichten uit onze groene data én analyses kun je direct aan de slag.

Gezondheid

Bomeneffectanalyse

Gaan werkzaamheden rondom bomen samen met het behoud van bomen? Dit spanningsveld onderzoeken wij in een bomeneffectanalyse (BEA) door boven- en ondergronds onderzoek.

Lees verder..

Landelijke Bomennorm

Hoe weet je of jouw gemeente, wijk of buurt genoeg bomen heeft? Het Norminstituut Bomen heeft de Landelijke Bomennorm vastgesteld. En wij hebben hem uitgerekend voor elke gemeente.

Lees verder..

Nader technisch onderzoek

Uit een boomveiligheidscontrole kan blijken dat nader technisch onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld als een boom gebreken heeft of zijn conditie snel verslechtert.

Lees verder..

Bomenbeleidsplan

Met goed doordacht bomenbeleid kan elke organisatie de toekomst aan. Door de inzet van onze groene data staat je bomenbeleidsplan als een huis.

Lees verder..

Ecologische begeleiding

Zijn er beschermde soorten aanwezig op je projectlocatie? Ecologische begeleiding voorkomt vertraging, met oog voor de natuur.

Lees verder..

3+30+300-regel

De 3+30+300-regel is een perfecte maatstaf om te sturen op vergroening. We hebben de meest actuele scores van elke gemeente beschikbaar.

Lees verder..

Versteningskaart

Ontdek waar overbodige stenen liggen met onze Versteningskaart. Waar stenen verdwijnen, komt ruimte voor groen en een klimaatbestendige toekomst.

Lees verder..

FutureTrees

FutureTrees toont welke bomen zich probleemloos kunnen ontwikkelen, welke het zwaar krijgen en welke de klimaatveranderingen niet overleven.

Lees verder..

Boomdeskundige begeleiding

Werkzaamheden rondom te behouden bomen moeten zorgvuldig gebeuren. De bomen mogen er geen nadelige gevolgen van ondervinden.

Lees verder..

Van één keer hardlopen, word je niet automatisch gezond. Dat geldt ook voor het planten van één boom. Groter en vooral integraal denken draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Elke dag beantwoorden wij vragen als: Heeft elke inwoner vanuit zijn huis zicht op bomen? Hoeveel boomkroonoppervlak heeft elke buurt? Zijn mijn bomen veilig genoeg als het hard waait? In welke straat hebben bewoners veel last van hittestress, nu en in de toekomst?

Joost Verhagen -

Directeur & De Boominee

Gerelateerde onderwerpen

€1.000 beloning én gruwelijk veul impact maken!?

Bomen beschermen bij uitdagend bouwproject

Bas vijf jaar Cobradiaan

Bodemvochtmonitoring Nijmegen

Klimaatadaptatie begint in je eigen achtertuin

Cobra College over innovatie

Ook groen advies of groene data nodig?

Je kan ons bellen, mailen of vul het formulier in.

Mijn team staat voor je klaar.

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?